Patrick34's rFactor forum
To enjoy my mods and help me to improve them,please Sign In or Register now.

F1 2016 LAG Problem

Go down

F1 2016 LAG Problem

Post  Jakubski1999 on Sat 9 Dec - 11:55



Hi, I have a problem with the modification of F1 2016 by Patrick34. The problem is that rFactor is pruned at low settings when other mods operate without losing FPS. What's the cause?

avatar
Jakubski1999
Karting Driver
Karting Driver

Messages : 5
Date d'inscription : 2017-12-06

View user profile

Back to top Go down

Re: F1 2016 LAG Problem

Post  Peter (GER) on Sat 9 Dec - 17:44

Jakubski1999 wrote:

Hi, I have a problem with the modification of F1 2016 by Patrick34. The problem is that rFactor is pruned at low settings when other mods operate without losing FPS. What's the cause?


Hello "Jakubski1999"

Do you use the "rFactor.exe" with the 4GB patch Question Question

If you do not have this, here is the DOWNLOAD.

https://www.file-upload.net/download-12859050/rFactorwith4GBPatch.rar.html
avatar
Peter (GER)
GP2 Driver
GP2 Driver

Messages : 52
Date d'inscription : 2016-09-24
Age : 53
Localisation : Germany

View user profile https://youtu.be/BZjKcNZW0uk

Back to top Go down

Re: F1 2016 LAG Problem

Post  Jakubski1999 on Sat 9 Dec - 18:45

[quote="Peter (GER)"]
Jakubski1999 wrote:

Hi, I have a problem with the modification of F1 2016 by Patrick34. The problem is that rFactor is pruned at low settings when other mods operate without losing FPS. What's the cause?


Hello "Jakubski1999"

Do you use the "rFactor.exe" with the 4GB patch  Question  Question

If you do not have this, here is the DOWNLOAD.




No, but from what I know, this patch only supports 64x systems. Will this patch work on Windows Vista Home Premium 32?
avatar
Jakubski1999
Karting Driver
Karting Driver

Messages : 5
Date d'inscription : 2017-12-06

View user profile

Back to top Go down

Re: F1 2016 LAG Problem

Post  Peter (GER) on Sat 9 Dec - 19:29

Jakubski1999 wrote:






No, but from what I know, this patch only supports 64x systems. Will this patch work on Windows Vista Home Premium 32?
[/quote]



Try it.
Secure your originals rFactor.EXE first

I used this patch earlier in Windows XP 32 bit.
And it worked.
avatar
Peter (GER)
GP2 Driver
GP2 Driver

Messages : 52
Date d'inscription : 2016-09-24
Age : 53
Localisation : Germany

View user profile https://youtu.be/BZjKcNZW0uk

Back to top Go down

Re: F1 2016 LAG Problem

Post  Jakubski1999 on Sat 9 Dec - 21:00

Peter (GER) wrote:
Jakubski1999 wrote:






No, but from what I know, this patch only supports 64x systems. Will this patch work on Windows Vista Home Premium 32?



Try it.
Secure your originals rFactor.EXE first

I used this patch earlier in Windows XP 32 bit.
And it worked.[/quote]



Unfortunately, nothing helped. I will give the specs of my computer

Intel core 2 duo 2.66GhZ
Nvidia GeoForce 9400GT with 512VRAM
3GB RAM
Windows Vista Home Premium 32 BIT
avatar
Jakubski1999
Karting Driver
Karting Driver

Messages : 5
Date d'inscription : 2017-12-06

View user profile

Back to top Go down

Re: F1 2016 LAG Problem

Post  Peter (GER) on Sat 9 Dec - 21:26

Jakubski1999 wrote:
Peter (GER) wrote:
Jakubski1999 wrote:






No, but from what I know, this patch only supports 64x systems. Will this patch work on Windows Vista Home Premium 32?



Try it.
Secure your originals rFactor.EXE first

I used this patch earlier in Windows XP 32 bit.
And it worked.



Unfortunately, nothing helped. I will give the specs of my computer

Intel core 2 duo 2.66GhZ
Nvidia GeoForce 9400GT with 512VRAM
3GB RAM
Windows Vista Home Premium 32 BIT
[/quote]

OK.
I think your video card has too little RAM.
512 MB is already a little bit. Crying or Very sad
You might want to get another video card with more power.

I use the Geforce GT 740, with 2GB GDDR5 RAM.
And so rFactor runs without problems. Wink

And you have the CPU "Intel Core 2 Duo 2.66GhZ".
I also use these.
But overclocked these.
And without problems.
My CPU now has 3.22 Ghz. Wink Wink
avatar
Peter (GER)
GP2 Driver
GP2 Driver

Messages : 52
Date d'inscription : 2016-09-24
Age : 53
Localisation : Germany

View user profile https://youtu.be/BZjKcNZW0uk

Back to top Go down

Re: F1 2016 LAG Problem

Post  Jakubski1999 on Sun 10 Dec - 8:29

Peter (GER) wrote:
Jakubski1999 wrote:
Peter (GER) wrote:
Jakubski1999 wrote:






No, but from what I know, this patch only supports 64x systems. Will this patch work on Windows Vista Home Premium 32?



Try it.
Secure your originals rFactor.EXE first

I used this patch earlier in Windows XP 32 bit.
And it worked.



Unfortunately, nothing helped. I will give the specs of my computer

Intel core 2 duo 2.66GhZ
Nvidia GeoForce 9400GT with 512VRAM
3GB RAM
Windows Vista Home Premium 32 BIT

OK.
I think your video card has too little RAM.
512 MB is already a little bit.  Crying or Very sad
You might want to get another video card with more power.

I use the Geforce GT 740, with 2GB GDDR5 RAM.
And so rFactor runs without problems.  Wink

And you have the CPU "Intel Core 2 Duo 2.66GhZ".
I also use these.
But overclocked these.
And without problems.
My CPU now has 3.22 Ghz. Wink Wink [/quote]



Ok, I have a chance to play on medium / low settings and have 60FPS?


avatar
Jakubski1999
Karting Driver
Karting Driver

Messages : 5
Date d'inscription : 2017-12-06

View user profile

Back to top Go down

Re: F1 2016 LAG Problem

Post  Peter (GER) on Sun 10 Dec - 10:56

60 FPS is still working.
But it is different for each track.
I do not know if you have activated the "VSync" option on your graphics card.
If so, you should disable this option.
Because "VSync" also consumes something in performance.
avatar
Peter (GER)
GP2 Driver
GP2 Driver

Messages : 52
Date d'inscription : 2016-09-24
Age : 53
Localisation : Germany

View user profile https://youtu.be/BZjKcNZW0uk

Back to top Go down

Re: F1 2016 LAG Problem

Post  Jakubski1999 on Mon 11 Dec - 17:36

Peter (GER) wrote:60 FPS is still working.
But it is different for each track.
I do not know if you have activated the "VSync" option on your graphics card.
If so, you should disable this option.
Because "VSync" also consumes something in performance.



I tried settings on the video card, but I do not see any changes.



I know I'm going to go down a bit, but I have to. I made a computer format, and then applications such as rf_scan or rf_HighVoltage do not work.

PS. Does anyone know how to set up a network to be able to join my server I create?

avatar
Jakubski1999
Karting Driver
Karting Driver

Messages : 5
Date d'inscription : 2017-12-06

View user profile

Back to top Go down

Re: F1 2016 LAG Problem

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum